Få en fuld liste af vaccinationer til USA, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
USA (Amerikas Forenede Stater)

Et populært rejsemål for danske rejsende, USA (Amerikas Forenede Stater), har også risiko for en række sygdomme. For at undgå at blive syg, anbefales det, at du undersøger, om du skal bruge vaccinationer til USA. Få et overblik over vacciner her.


01. Vaccine anbefalinger

Vi anbefaler, at du læser nedenstående liste over anbefalede vaccinationer til USA igennem for at afgøre, om du skal vaccineres, før du rejser.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hvilke vaccinationer til USA (Amerikas Forenede Stater) du skal bruge afgøres ud fra en række faktorer. For en personlig vurdering, book en telefonkonsultation eller book tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i USA

Der er andre sundhedsrisici i USA (Amerikas Forenede Stater), udover de ovenfor nævnte, og disse kan ikke forebygges med en vaccine. Derfor er det vigtigt at kende til dem, så du kan beskytte dig selv på din tur.

Zika virus

USA (Amerikas Forenede Stater) har tidligere haft udbrud med zika virus smitte i blandt andet Florida og Texas, men på nuværende tidspunkt er der ikke dokumentation for igangværende zika virus udbrud i landet.

Da der stadig er en smitterisiko, anbefales det dog, at man forebygger myggestik omhyggeligt. Gravide kvinder bør overveje om hvorvidt rejsen bør udskydes til efter graviditeten alt efter destinationen.

Læs mere

Vestnilfeber

I USA er der risiko for vestnilfeber i langt de fleste stater, og du bør derfor beskytte dig selv med myggestiksprofylakse.

Vestnilfeber er en virus, der overføres via myggestik, og som er hyppigst hos børn og unge. De fleste bliver ikke syge af infektion med virussen, men nogle udvikler influenzalignende symptomer som feber, hovedpine, kvalme/opkast og udslæt. I alvorlige tilfælde kan sygdommen forårsager hjernebetændelse eller hjernehindebetændelse, det er dog sjældent.

03. Forholdsregler i USA 

Det er vigtigt at tage forholdsregler, mens du er i USA (Amerikas Forenede Stater), da man kan blive smittet med forskellige sygdomme på forskellige måder og risikoen for at blive syg kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for vestnilfeber og zika virus i USA, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i USA

I nødstilfælde kan de nedenfor nævnte kontakter vise sig at være nyttige under dit besøg i USA (Amerikas Forenede Stater).

Danmarks Ambassade i USA Danmarks Ambassade i Washington DC kan hjælpe dig i akutte tilfælde, mens du er landet, og kan kontaktes på tlf. +1 (202) 234-4300.

Lokale akutmedicinske tjenester Får du brug for akut lægehjælp i USA kan du ringe på tlf. +1 911 og bede om en ambulance.

05. Din tjekliste til USA

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til USA

  • Beskyttelse mod myg Reducer din risiko for myggestik mens du er i USA ved at medbringe alt du behøver for at forebygge myggestik, inklusiv myggespray med DEET

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i USA

  • Luftforurening Visse byer i Californien har dårlig luftkvalitet. Hvis du lider af astma eller anden luftvejssygdom bør du spørge din læge om mundbind anbefales

  • Nyter nyttige telefonnumre Lav en liste over telefonnumre, du kan tage med til USA og bruge i nødstilfælde

Gennemgået den


18. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!