Få en fuld liste af vaccinationer til Kina, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccination til
Kina

Mange danskere besøger Kina hvert år. Dog er der nogle ting du bør vide om vaccination til Kina, før du påbegynder din rejse.


01. Vaccine anbefalinger

Vi anbefaler, at du kigger nedenstående liste over vaccinationer til Kina igennem og læser vores råd til, hvordan du kan forebygge sygdomme mens du er afsted.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Hvilke vaccinationer til Kina du skal bruge afgøres ud fra en række faktorer. For en personlig vurdering, book en telefonkonsultation eller book tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Kina

Der er nogen sundhedsrisici i Kina, som ikke kan forebygges ved vaccination. For at undgå at blive syg er det derfor vigtigt, at du kender til disse risici, så du kan beskytte dig selv på den bedst mulige måde.

Malaria

Der er lav risiko for malaria i størstedelen af Kina.  Dog er der høj malaria risiko i den vestlige del af Yunnan-provinsen,  som grænser op til Myanmar/Burma.

Læs mere

Dengue

Dengue har en stabil, vedvarende forekomst i visse områder af det sydøstlige Kina og risikoen for smitte er højest fra juni til november måned.

Risiko for dengue findes i by- og landområder i Guangdong-provinsen, Guangxi samt provinserne Fujian, Hainan, Yunnan og Zheijang.

Læs mere

03. Forholdsregler i Kina

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Kina, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria og dengue feber i Kina, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Kina anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Kina eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Kina

De følgende afdelinger kan hjælpe dig hvis du har brug for hurtig hjælp, mens du er i Kina. 

Danmarks Ambassade i Kina Hvis du får brug for hjælp fra den Danske Ambassade i Kina kan du ringe til dem på tlf. +86 (10) 8532 9900

Lokale akutmedicinske tjenester Ved akut for lægehjælp i Kina kan du ringe efter en ambulance på tlf. +86 120. Det kan være, at du kommer i kontakt med en medarbejder, der ikke taler engelsk, så det kan hjælpe, hvis du har noteret dit navn og din adresse på forhånd. Du bør også være forberedt på at betale i kontanter.

05. Din tjekliste til Kina

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Kina

  • Gul feber certifikat På nuværende tidspunkt er der kun krav om gul feber vaccination, hvis du rejser ind i Kina fra et land med risiko for gulfeber. Dobbelttjek kravene for gul feber cerfikat, før du rejser til Kina, da de kan ændre sig.

  • Beskyttelse mod myg Minimer dine chancer for myggestik mens du er i Kina ved at sikre, at du har alt hvad du behøver, inklusiv DEET myggespray.

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for hvis du bliver syg i Kina 

  • Forebyggelse af tuberkulose Tuberkulose har en yderst stabil, vedvarende forekomst i Kina. Undersøg om en vaccination anbefales

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste over telefonnumre du kan medbringe til Kina og bruge i nødstilfælde

Gennemgået den


11. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.