Få en fuld liste af vacciner til Brasilien, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Brasilien

Brasilien er en spændende rejsedestination, men der er risiko for visse smitsomme sygdomme. Vær forberedt til din rejse, og undersøg hvilke vaccinationer til Brasilien du behøver for at sikre dig en god ferie.


01. Vaccine anbefalinger

Denne artikel inkluderer sundhedsrelaterede rejseråd og en liste med officielle anbefalinger for vaccinationer til Brasilien.

Vaccinationsanbefalingerne afhænger blandt andet af hvor lang tid du skal være afsted. Skal du eksempelvis til Brasilien i en til fire uger, anbefales det at du får følgende vacciner:

Nogle rejsende, der skal afsted til Brasilien i en til fire uger anbefales også:

Nedenfor kan du se den fulde liste af anbefalede vaccinationer til Brasilien.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Gul feber

10 dage før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Du behøver nødvendigvis ikke alle vaccinationer til Brasilien på listen ovenfor, men din helbredsstatus og rejseplan er med til at afgøre, om du er i risiko. For en personlig vurdering, kan du booke en telefonkonsultation med en af vores rådgivere. Du kan også booke en tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Brasilien

Der er en række sygdomme i Brasilien, som man ikke kan blive vaccineret imod, hvorfor råd om, hvordan du kan undgå at blive smittet på din tur, kan være til gavn.

Malaria

Risikoen for at få malaria er moderat høj i alle stater i Amazon Basin, inklusiv følgende byer: Rio Branco, Macapá, Manaus, udkanten af São Luís, udkanten af Cuiabá, udkanterne af Belém, Marabá og Santarém, Porto Velho, samt Boa Vista. 

Rejsende på krydstogt eller personer, der rejser gennem Amazon Basin eller besøger områder med skov, miner og landbrug, rådes til at undersøge, om de skal tage malariapiller. 

Der er høj risiko for malaria smitte hele året rundt i Brasilien.

Læs mere

Zika

Der er på nuværende tidspunkt ingen tegn på aktive zika-udbrud i Brasilien, men der er fortsat risiko for at få zika virus. Brasilien har haft udbrud af zika virus før, og der kan være forsinkelser i rapportering af nye sager. Personer, der tager til Brasilien, anbefales derfor at være ekstra omhyggelige omkring forebyggelse af myggestik. 

Gravide kvinder anbefales at tale med egen læge eller anden rejsemedicinsk specialist og overveje risikoen ved rejser til Brasilien under graviditeten.

Læs mere

Dengue

Der er risiko for dengue feber i hele Brasilien, men vær særligt opmærksom ved rejser i Central-Vest regionen hvor der er flest bekræftede tilfælde, efterfulgt af Syd, Sydøst, Nordøst og Nord regionerne. 

Dengue-myg er mest til stede i byer og nærliggende områder, hvor der er dårlige sanitære forhold eller stillestående vand.

Smitterisikoen i Brasilien er især høj i regnsæsonen fra januar til maj måned.

Læs mere

03. Forholdsregler i Brasilien

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Brasilien, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder, og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria, dengue feber og zika i Brasilien, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination. Malaria kan dog forebygges ved hjælp af malariapiller, men ved rejser til risikoområder i Brasilien anbefales blot en nødpakke.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Brasilien anbefales at være ekstra opmærksomme om mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Brasilien eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Brasilien

Nedenfor finder du en liste over nogle af de mest vigtige kontaktinformationer, du kan få brug for, mens du er i Brasilien.

Danmarks Ambassade i Brasilien Den danske ambassade i Brasilien kan hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp. Du kan ringe til dem på +55 (61) 99958-1721.

Lokale akutmedicinske tjenester Ved akut behov for lægehjælp, ring 192 eller 193.

05. Din tjekliste til Brasilien

  • Tjek, om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Brasilien

  • Beskyttelse mod myg Vær sikker på, at du har alt, du behøver for at minimere risikoen for myggestik mens du er i Brasilien, inklusiv DEET myggespray

  • Gul feber certifikat Der er høj risiko for gul feber i Brasilien, og vaccination anbefales stærkt

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for mens du er i Brasilien

  • Rejse med medicin Undersøg om der er nogle restriktioner ved medbringelse af medicin, før du rejser. Det kan du gøre hos Brasiliens ambassade

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste af telefonnumre, som du kan tage med til Brasilien, da du kan få brug for dem i tilfælde af en nødsituation

Gennemgået den


30. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.