Få en fuld liste af vaccinationer til Malaysia, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccination til
Malaysia

Malaysia er en populær rejsedestination for danske rejsende. Mens du forbereder din tur, er det vigtigt at huske, at du måske behøver vaccination til Malaysia.


01. Vaccine anbefalinger

Du kan finde en liste over vaccinationer til Malaysia nedenfor, der er baseret på officielle anbefalinger.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Hvorvidt du har behov for alle vaccinerne til Malaysia kommer blandt andet an på varigheden af din tur, dine rejseplaner og din helbredsmæssige baggrund. Book en telefonkonsultation for en personlig vurdering eller book en tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Malaysia

Vaccinationer til Malaysia vil beskytte dig mod de ovennævnte sygdomme, men der er også risiko for andre sygdomme i landet, som ikke kan forebygges ved vaccination. Du kan læse om dem nedenfor, så du kan beskytte dig selv på bedste vis.

Malaria

Risikoen for malaria er lav i hele landet udover visse områder af Borneo, hvor risikoen anses for at være moderat. 

Risikoen for smitte er til stede hele året rundt, og rejsende anbefales derfor at være ekstra omhyggelige med forebyggelse af myggestik.

Læs mere

Zika

Malaysia har tidligere haft zika virus udbrud, men på nuværende tidspunkt tyder intet på aktive udbrud. 

Der er dog stadig en risiko for smitte, og der kan der være forsinkelse i rapportering af sager. Det anbefales derfor, at rejsende forebygger myggestik, mens gravide bør overveje, om rejsen kan udskydes til efter graviditet.

Læs mere

Dengue

Der er risiko for dengue feber i hele Malaysia med forøget risiko i byområder. 

Der er højest risiko for smitte sent i monsunsæsonen fra oktober til februar i den østlige del af Malaysia, samt i staterne Sabah og Sarawak, mens højeste risiko i den vestlige del er fra juli til august.

Læs mere

03. Forholdsregler i Malaysia

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Malaysia, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria, dengue feber og zika i Malaysia, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Malaysia anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus, kolera og hepatitis A, som alle smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Malaysia eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Malaysia

Skriv følgende kontakter ned, da du kan få brug for dem, mens du er i Malaysia.

Danmarks Ambassade i Malaysia Den danske ambassade i Kuala Lumpur kan hjælpe dig, hvis du har brug for akut hjælp. Du kan ringe til dem på tlf. +60 3 2032 2001.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp, ring +60 999, hvor du kan bede om en ambulance.

05. Din tjekliste til Malaysia

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Malaysia

  • Gul feber certifikat Tjek indrejsekravene om gul feber certifikat før du tager til Malaysia, da de kan ændre sig. På nuværende tidspunkt er en gul feber vaccination kun påkrævet, hvis du rejser ind i Malaysia fra et land med risiko for gul feber.

  • Rejseforsikring Tjek at din rejseforsikring dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Malaysia

  • Beskyttelse mod myg Vær sikker på, at du har alt du behøver for at minimere risikoen for myggestik mens du er i Malaysia, inklusiv DEET myggespray

  • Noter vigtige telefonnumre Lav en liste over telefonnumre du kan tage med til Malaysia, da du kan få brug for dem i tilfælde af en nødsituation

Gennemgået den


11. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.