Få en fuld liste af vaccinationer til Filippinerne, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Filippinerne

Når du begynder at planlægge din tur, er det også en god idé at undersøge om du skal bruge vaccinationer til Filippinerne og læse generelle sundhedsanbefalinger til dit ophold i landet.


01. Vaccine anbefalinger

Vaccinationsanbefalingerne til Filippinerne afhænger blandt andet af hvor lang tid du skal rejse. Skal du eksempelvis rejse til Filippinerne i en til fire uger, anbefales det, at du får følgende vacciner:

Nogle rejsende, der skal afsted til Filippinerne i en til fire uger anbefales også:

Nedenfor finder du hele listen af anbefalede vaccinationer til Filippinerne.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Japansk hjernebetændelse

Mindst 28 dage før ankomst

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

En række ting skal tages til overvejelse ved en vurdering af hvilke vaccinationer til Filippinerne du skal bruge. Book en telefonkonsultation for en personlig vurdering eller book tid til vaccination på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici på Filippinerne

På Filippinerne er der risiko for sygdomme, som ikke kan forebygges ved vaccination. Læs her mere om disse samt hvilke forholdsregler du bør tage for at beskytte dig selv.

Malaria

Der er lav risiko for malaria året rundt udover på det sydlige Palawan, det vestlige Mindanao (Zamboanga) og på ø-grupperne Sulu, hvor der moderat risiko for malaria. 

Hvis du skal besøge ovennævnte områder med moderat risiko, anbefales det, at man køber en malaria nødpakke med fra Danmark.

Læs mere

Zika virus

Filippinerne har tidligere haft aktive zika virus udbrud, men i øjeblikket er der intet, der tyder på igangværende zika virus udbrud. Da der dog stadig er en risiko for smitte, anbefales det, at man forebygger myggestik under sit ophold.

Gravide kvinder bør overveje, om rejsen kan udskydes til efter graviditeten, da zika virus kan medføre hjerneskade hos fosteret.

Læs mere

Dengue feber

Der er risiko for dengue feber i hele landet med flest sager i Negros Occidental-provinsen efterfulgt at provinserne Iloilo, Aklan, Antique, Capiz, Guimaras, samt Iloilo City og Bacolod City. 

Smitte sker hele året med højsæson i regnsæsonen fra maj til november.

Læs mere

03. Forholdsregler på Filippinerne

Det er vigtigt at tage forholdsregler, mens du er på Filippinerne, da man kan blive smittet med forskellige sygdomme på forskellige måder og risikoen for at blive syg kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria, dengue feber og zika på Filippinerne, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Filippinerne anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie på Filippinerne eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation på Filippinerne

Dette er en kort oversigt over vigtige kontakter, der kan være nyttige, mens du er på Filippinerne.

Danmarks Ambassade på Filippinerne Danmarks Ambassade på Filippinerne kan hjælpe dig ved akut behov. Du kan kontakte dem på tlf. +63 2 8865 8800. 

Lokale akutmedicinske tjenester Filippinerne har en national akuttelefon. Hvis du får brug for akut lægehjælp kan du ringe på tlf. +63 2 911-1406 eller +63 911.

05. Din tjekliste til Filippinerne

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser for vaccinationer til Filippinerne

  • Beskyttelse mod myg Husk at medbringe alt du behøver for at minimere din risiko for myggestik, mens du er på Filippinerne, herunder DEET insektspray

  • Gul feber certifikat Tjek om et gul feber certifikat skal fremvises ved indrejse til Filippinerne, da kravene kan ændre sig. På nuværende tidspunkt er gul feber vaccinen kun påkrævet, hvis du rejser ind i landet fra et land med risiko for gul feber.

  • Rejseforsikring Vær sikker på at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er på Filippinerne

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste over kontaktinformationer du kan tage med til Filippinerne, da du kan få brug for dem i nødstilfælde

Gennemgået den


11. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!