Få en fuld liste af vaccinationer til Indonesien, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Indonesien

Mens du planlægger din tur til Indonesien, er det vigtigt at huske, at du måske behøver visse vaccinationer til Indonesien. Vi har lavet en liste med vigtig information nedenfor, som du kan bruge til at forberede dig selv bedst muligt.


01. Vaccine anbefalinger

Vaccinationsanbefalingerne afhænger blandt andet af hvor lang tid du skal rejse. Skal du eksempelvis til Indonesien i en til fire uger, anbefales det at du får følgende vacciner:

Nogle rejsende, der skal afsted til Indonesien i en til fire uger anbefales også:

Nedenfor kan du finde den fulde liste af anbefalede vaccinationer til Indonesien.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Ting du skal tage til overvejelse, når du afgør hvilke vaccinationer til Indonesien du skal bruge, inkluderer dine rejseplaner og din helbredsmæssige baggrund. For en personlig vurdering, book en telefonkonsultation hos en af vores eksperter eller book en tid til vaccination på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Indonesien

Der kan være andre sundhedsrisici og sygdomme, som ikke kan forebygges ved vaccination til Indonesien. Derfor er det vigtigt at kende til disse risici, så du kan beskytte dig selv bedst muligt.

Malaria

Der er risiko for malaria i hele landet hele året rundt, men risikoen varierer i de forskellige områder.

Risikoen er forhøjet blandt andet i områder på Borneo, Papua og Timor-Leste.

Læs mere

Zika

Zika virus har tidligere været udbredt i Indonesien. Dog er der ikke bevis for zika virus udbrud i landet på nuværende tidspunkt, men der er stadig en risiko for smitte, og der kan være forsinkelse i rapportering af sager.

Derfor anbefales det, at rejsende i Indonesien er ekstra omhyggelige når de forebygger myggestik. Hvis du er gravid, anbefales det, at du udsætter dine rejseplaner til Indonesien til efter din graviditet, da zika virus kan medføre hjerneskade hos fosteret.

Læs mere

Dengue

Der er bekræftede dengue feber tilfælde i Indonesien. Provinserne med de fleste sager inkluderer Vestjava, Bali, Øst-Nusa Tenggara, Østjava, Lampung, Vest-Nusa Tenggara, Jakarta, Centraljava, Yogyakarta, Riau og Syd-Sulawesi. 

Der er risiko for dengue feber hele året i Indonesien med højest risiko for smitte i regnsæsonen fra november til April. Tilfælde rapporteres ofte i Østjava, Jakarta og på Bali.

Læs mere

03. Forholdsregler i Indonesien

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Indonesien, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria, dengue feber og zika i Indonesien, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Indonesien anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus, polio, kolera og hepatitis A, som alle smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Indonesien eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Indonesien

Her finder du en kort oversigt over vigtig kontaktinformation, der kan vise sig at være nyttig, hvis du har brug for hjælp under dit ophold i Indonesien. 

Den Danske Ambassade i Indonesien Du kan ringe til den danske ambassade i Indonesien på tlf. +62 (21) 576 1478, hvis du har brug for hjælp.

Lokale akutmedicinske tjenester Hvis du får brug for akut lægehjælp mens du er i Indonesien, kan du ringe på tlf. +63 112, som er den generelle nødlinje. Har du brug for en ambulance, kan du ringe på tlf. +63 118.

05. Din tjekliste til Indonesien

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Indonesien

  • Gul feber certifikat På nuværende tidspunkt kræves gul feber vaccinen kun, hvis du rejser til Indonesien fra et land med risiko for gul feber. Men da krav om gul feber certifikat kan ændre sig, anbefales det, at du tjekker om der er nogle specifikke krav om gul feber certifikat ved indrejse til Indonesien, og om de gælder for dig

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at minimere risikoen for myggestik, mens du er i Indonesien, inklusiv DEET myggespray

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Indonesien

  • Noter nyttige telefonnumre Hav en liste af nyttig kontaktinformation klar i tilfælde af behov for akut hjælp, mens du er i Indonesien

Gennemgået den


06. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!