Få en fuld liste af vaccinationer til Thailand, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Thailand

Thailand er et populært rejsemål blandt danskere, men der er også risiko for en række smitsomme sygdomme. Du bør derfor undersøge, om du har brug for vaccinationer til Thailand, før du rejser.


01. Vaccine anbefalinger 

Vaccinationsanbefalingerne afhænger blandt andet af hvor lang tid du skal være afsted. Skal du eksempelvis til Thailand i en til fire uger, anbefales det at du får følgende vacciner:

Nogle rejsende, der skal afsted til Thailand i en til fire uger anbefales også:

Nedenfor kan du se den fulde liste af anbefalede vaccinationer til Thailand.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Disse er officielle anbefalinger, og om hvorvidt du skal bruge dem alle kommer an på en række faktorer, herunder din helbredsmæssige baggrund og dine rejseplaner. Hvis du vil have en personlig vurdering, kan du booke en telefonkonsultation. Du kan også booke en tid til vaccination på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Thailand

I Thailand er der risiko for sygdomme, som ikke kan forebygges med vacciner, men som stadig er vigtige at tage stilling til.

Malaria

Der er lav risiko for malaria hele året i i Thailand især i landområder. 

Dog er der forhøjet risiko for malaria langs den vestlige grænse, der grænser op ad Myanmar samt sydøstlige del af Thailand, der grænser op til Cambodja og Laos.  I disse områder anbefales det, at man køber en malaria nødpakke med til rejsen. 

Normalt er der meget lav risiko for malaria i storbyerne og i de populære turistområder eksempelvis Bangkok, Chiang Mai, Pattaya, Phuket og Koh Samui.

Læs mere

Zika virus

Thailand har tidligere haft udbrud med zika virus, men på nuværende tidspunkt er der ikke bevis på igangværende zika virus udbrud. Der er dog stadig en smiterisiko, og det anbefales derfor, at du beskytter dig imod myggestik, mens du er afsted.

Gravide rejsende bør overveje om rejsen kan udskydes til efter graviditeten.

Læs mere

Dengue feber

På nuværende tidspunkt er der igangværende dengue feber udbrud i Thailand. Provinser med højest risiko inkluderer Mae Hong Son, Rayong, Nakhon Ratchasima, Chaiyaphum og Chainat. 

Dengue feber har en stabil, vedvarende forekomst i Thailand, og risikoen er til stede både i by- og landområder med øget risiko i den nordøstlige del af landet.

Der er typisk højsæson for dengue feber smitte i Thailand i regnsæsonen fra april til december.

Læs mere

03. Forholdsregler i Thailand

Det er vigtigt at tage forholdsregler, mens du er i Thailand, da man kan blive smittet med forskellige sygdomme på forskellige måder og risikoen for at blive syg kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria, zika virus og dengue feber i Thailand, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Thailand anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Thailand eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Thailand

Få et hurtigt overblik over nogle af de mest vigtige kontakter, du kan få brug for, mens du er i Thailand.

Danmarks Ambassade i Thailand Danmarks Ambassade i Bangkok kan hjælpe dig, hvis du har akut brug for det, og de kan kontaktes på tlf. +66 (0) 2343 1100. 

Lokale akutmedicinske tjenester Hvis du har brug for akut lægehjælp, mens du er i Thailand, kan du ringe på tlf. 1669. Medarbejderne taler engelsk og kan sende en ambulance, hvis nødvendigt.

05. Din tjekliste til Thailand

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Thailand

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at forebygge myggestik, mens du er i Thailand, inklusiv myggespray med DEET

  • Gul feber certifikat Da kravene kan ændre sig, er det vigtigt at du dobbelttjekker kravene for gul feber certifikat i Thailand og om de gælder for dig. På nuværende tidspunkt kræves en gul feber vaccine kun, hvis du indrejser fra et land med risiko for gul feber

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Thailand

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste over telefonnumre, du kan tage med til Thailand, da de kan være nyttige i nødstilfælde

Gennemgået den


12. januar 2021

Relaterede artikler

Nu kan unge mellem 18-25 år få 75% tilskud til vaccinationer

Hvordan kan man få rabat på vaccinationer? Lær mere om tilskud til vaccinationer, og find ud af hvordan du kan spare penge, når du skal vaccineres.

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.