Vaccinationer til
Kap Verde

Under planlægningen af din tur er det vigtigt at huske, at du kan have bruge for visse vaccinationer til Kap Verde. Nedenfor har vi samlet vigtig information, så du kan være bedst forberedt til din rejse.


01. Vaccine anbefalinger

Vi anbefaler, at du læser vores liste af anbefalinger igennem for at afgøre hvilke vaccinationer du skal bruge til Kap Verde.

Vaccinationsanbefalingerne afhænger blandt andet af hvor lang tid du skal være afsted. Skal du eksempelvis til Kap Verde i en til fire uger, anbefales det at du får følgende vacciner:

Nogle rejsende, der skal afsted til Kap Verde i en til fire uger anbefales også:

Nedenfor kan du se den fulde liste af anbefalede vaccinationer til Kap Verde.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Om du skal bruge alle vacciner ovenfor eller ej kommer an på en række faktorer herunder dit helbred og dine rejseplaner. Book en telefonkonsultation med en af vores rådgivere for en personlig vurdering eller book tid på dit lokale apotek for at blive vaccineret.

02. Andre sundhedsrisici i Kap Verde

Der kan være sundhedsrisici og sygdomme, som ikke kan forebygges med vaccinationer til Kap Verde. Derfor er det vigtigt, at du forholder dig til følgende før din tur.

Malaria

Der er lav risiko for malaria på Kap Verde.  Det anbefales derfor, at du forebygger myggestik med ekstra forsigtighed især efter solnedgang og om natten. Forebyggende malariapiller er dog ikke nødvendigt. 

Generelt er der højest risiko for malariasmitte fra juli til november.

Læs mere

Zika

Kap Verde har haft zika virus udbrud tidligere, og selvom der i øjeblikket ikke er tegn på aktive zika udbrud i landet, kan der stadig være en risiko for smitte samt forsinkelser i rapportering af nye sager.

Det anbefales derfor, at man forebygger myggestik under sit ophold i Kap Verde. Rejsende, der er gravide, anbefales i de fleste tilfælde at udskyde rejsen til efter graviditeten, da zika virus infektion kan forårsager fosterskade.

Læs mere

Dengue

Der er risiko for dengue feber i Kap Verde. Risikoen for smitte er højest i regnsæsonen fra august til oktober.

Generelt, hele året rundt, bør rejsende til Kap Verde være forsigtige og forsøge at undgå myggestik.

Læs mere

03. Forholdsregler i Kap Verde

Det er vigtigt at tage forholdsregler, mens du er i Kap Verde, da man kan blive smittet med forskellige sygdomme på forskellige måder.

Myg

Der er risiko for malaria, dengue feber og zika i Kap Verde, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Kap Verde anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Kap Verde eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Kap Verde

Dette er nogle af de mest vigtige kontaktinformationer, du kan få brug for, mens du er i Kap Verde.

Danmarks Ambassade i Lissabon Selvom der ikke er noget konsulat i Kap Verde, kan den danske ambassade i Lissabon hjælpe dig, mens du er i Kap Verde. Du kan kontakte dem på tlf. (+351) 21 351 2960.

Lokale akutmedicinske tjenester Har du brug for akut lægehjælp mens du er i Kap Verde, så ring +238 130.

05. Din tjekliste til Kap Verde

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Kap Verde

  • Gul feber certifikat På nuværende tidspunkt er gul feber vaccination kun påkrævet ved indrejse til Kap Verde, hvis du rejser fra et land med risiko for gul feber. Da kravene kan ændre sig, er det vigtigt, at du dobbelttjekker kravene for gul feber certifikat, og om de gælder for dig.

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at forebygge myggestik, mens du er i Kap Verde, inklusiv myggespray med DEET

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Kap Verde

  • Noter nyttige telefonnumre I tilfælde af en nødsituation er det vigtigt at medbringe en liste med nyttige kontaktinformationer, du kan tage med til Kap Verde

Gennemgået den


06. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!