Få en fuld liste af vaccinationer til Vietnam, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Vietnam

Vietnam er et spændende rejsemål, men du kan være i risiko for at blive smittet med livsfarlige sygdomme. Når du planlægger din tur, anbefales det derfor, at du også tjekker, om du behøver vaccinationer til Vietnam.


01. Vaccine anbefalinger

Den følgende liste af vaccinationer til Vietnam er officielle anbefalinger. 

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Hvorvidt du har behov for alle vaccinerne til Vietnam kommer blandt andet an på varigheden af din tur, dine rejseplaner og din helbredsmæssige baggrund. Book en telefonkonsultation for en personlig vurdering eller book en tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Vietnam

Der er sundhedsrisici i Vietnam, som man ikke kan vaccineres imod. Det er vigtigt, at du kender til disse, så du kan beskytte dig selv på bedst mulig måde.

Malaria

Der er lav risiko for malaria i hele landet. I storbyerne, Red-River-deltaet, Mekong-deltaet og i de flade kystområder i det centrale Vietnam er der normalt minimal risiko.

Det anbefales, at du beskytter dig selv mod myggestik ved hjælp af myggespray, mens du er i Vietnam.

Læs mere

Zika virus

Vietnam har tidligere haft zika virus udbrud, men i øjeblikket er der intet bevis på igangværende zika virus udbrud. 

Det anbefales dog stadig, at man forebygger myggestik, og gravide kvinder bør overveje, om hvorvidt rejsen bør udskydes til efter graviditeten.

Læs mere

Dengue feber

Der er risiko for dengue feber hele året i Vietnam med højest risiko i den varmere regnsæson fra april til oktober måned i de nordlige områder og fra juni til december i de sydlige områder. 

Der er forøget risiko for dengue feber i Red-River-deltaet, Mekong-deltaet samt i kystområderne og provinshovedstæderne i det centrale Vietnam.

Læs mere

03. Forholdsregler i Vietnam

Det er vigtigt at tage forholdsregler, mens du er i Vietnam, da man kan blive smittet med forskellige sygdomme på forskellige måder og risikoen for at blive syg kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria og dengue feber i Vietnam, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Vietnam anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Vietnam eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Vietnam

Nedenfor er en liste over vigtige kontakter i Vietnam.

Danmarks Ambassade i Vietnam Danmarks Ambassade i Vietnam kan hjælpe dig under dit ophold. Ring til dem på telefon +84 (24) 3823 1888. 

Lokale akutmedicinske tjenester Skal du bruge akut lægehjælp i Vietnam, kan du ringe +84 115.

05. Din tjekliste til Vietnam

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Vietnam

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at forebygge myggestik, mens du er i Vietnam, inklusiv myggespray med DEET

  • Højdesyge I Vietnam er der områder i store højder, hvilket kan lede til højdesyge på grund af manglende tilpasning til det lave ilttryk. Gå derfor gradvist op med pauser indimellem

  • Rejseforsikring Vær sikker på at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Vietnam

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste med vigtige kontakter til brug i nødstilfælde mens du er i Vietnam

Gennemgået den


12. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!