Få en fuld liste af vaccinationer til Mexico, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Mexico

Fra maden til historien er Mexico er en multi-sensorisk oplevelse. For at kunne nyde din tur uden at skulle bekymre sig om sygdom, har vi samlet en liste af vigtige vaccinationer til Mexico.


01. Vaccine anbefalinger

Vaccinationsanbefalingerne til Mexico afhænger blandt andet af hvor lang tid du skal rejse. Skal du eksempelvis til Mexico i en til fire uger, anbefales det at du får følgende vacciner:

Nogle rejsende, der skal afsted til Mexico i en til fire uger anbefales også:

Nedenfor kan du finde den fulde liste over vaccinationer til Mexico baseret på officielle anbefalinger.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Du behøver nødvendigvis ikke alle vaccinationer til Mexico på listen ovenfor, men din helbredsstatus og rejseplan er med til at afgøre, om du er i risiko. For en personlig vurdering, kan du booke en telefonkonsultation med en af vores rådgivere. Du kan også booke en tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Mexico

Vaccinationer til Mexico anbefales ved rejser til landet. Dog er der andre sundhedsrisici, som ikke kan forebygges ved vaccination, hvorfor det er vigtigt, at du kender til sygdommene, så du kan forberede på bedst mulig vis for at reducere din risiko for smitte. Læs mere nedenfor.

Malaria

Der er lav risiko for malaria i hele Mexico.  Som rejsende i Mexico bør man derfor være ekstra omhyggelige med at forebygge myggestik.

Læs mere

Zika virus

Der har tidligere været udbrud af zika virus smitte i Mexico, men i øjeblikket er der intet, der tyder på aktive zika virus udbrud i landet. 

Der kan dog stadig være en risiko for smitte, og der kan være forsinkelser i rapportering, og det anbefales derfor, at rejsende til Mexico er ekstra forsigtige og forebygger myggestik, mens under deres ophold. 

Gravide rejsende bør overveje om rejsen kan udskydes til efter graviditeten, eftersom zika virus kan medføre hjerneskade hos fosteret.

Læs mere

Dengue feber

Der er risiko for dengue feber i hele Mexico, men med flest tilfælde rapporteret i Veracruz, Tabasco, Guerrero, Jalisco og Quintana Roo.

Øget risiko ses både langs Stillehavets kyst og den Atlantiske kyst, inklusiv den lavere ende af Baja California. 

Højest risiko for dengue feber smitte i Mexico er i regnsæsonen fra juli til oktober.

Læs mere

03. Forholdsregler i Mexico

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Mexico, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria, dengue feber og zika i Mexico, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Mexico anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus, kolera og hepatitis A, som alle smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Mexico eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Mexico

Følgende kontakte kan være brugbare, mens du er i Mexico.

Danmarks Ambassade i Mexico Den danske ambassade i Mexico kan hjælpe dig, hvis du har akut brug for det, og kan kontaktes på tlf. +52 (55) 5255 3405.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp, ring +52 997, hvor du kan bestille en ambulance.

05. Din tjekliste til Mexico

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Mexico

  • Internationalt rejsevaccinationskort Tjek kravene om det internationale rejsevaccinationskort ved indrejse i Mexico, da de kan ændre sig

  • Rejseforsikring Vær sikker på at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Mexico

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at minimere risikoen for myggestik mens du er i Mexico, inklusiv DEET myggespray

  • Noter vigtige telefonnumre Skriv vigtige telefonnumre ned, som du kan ringe til, hvis du får brug for akut hjælp, mens du er i Mexico

Gennemgået den


11. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!