Få en fuld liste af vaccinationer til Tanzania, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Tanzania

Skal du rejse til Tanzania? Her er nogle få sundhedsanbefalinger, som du bør tage stilling til før du rejser, herunder hvilke vaccinationer til Tanzania du skal bruge.


01. Vaccine anbefalinger

Den følgende liste er anbefalinger for vaccinationer til Tanzania.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Gul feber

10 dage før ankomst

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Det kan være, at du ikke behøver alle de ovennævnte vaccinationer til Tanzania. For en personlig vurdering og vaccineplan, kan du booke en telefonkonsultation her. Du kan også booke en tid til vaccination på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Tanzania

Nogle sundhedsrisici kan ikke forebygges med vaccinationer til Tanzania. For at være forberedt bedst muligt anbefales det, at du læser følgende information.

Malaria

Der er risiko for malaria i alle områder i Tanzania, der er under 1,800 meters højde. Hvis du skal besøge Tanzania anbefales det derfor i de fleste tilfælde, at du køber forebyggende malariapiller til rejsen. Du kan booke en samtale med en af vores specialister om dette.

Læs mere

Dengue feber

Der er risiko for dengue feber i hele landet i områder under 2,300 meters højde. Alle rejsende anbefales derfor at forebygge myggestik yderst omhyggeligt, mens de er afsted.

Læs mere

03. Forholdsregler i Tanzania

Det er vigtigt at tage forholdsregler, mens du er i Tanzania, da man kan blive smittet med forskellige sygdomme på forskellige måder og risikoen for at blive syg kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria og dengue feber i Tanzania, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination. Dog kan malaria forebygges med malariapiller.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Tanzania anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Tanzania eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Tanzania

Dette er nogle af de vigtigste kontakter, du kan få brug for, mens du er i Tanzania.

Danmarks Ambassade i Tanzania Danmarks Ambassade i Dar es Salaam kan hjælpe dig i nødstilfælde. Ring til dem på tlf. +255 (22) 216 52 00.

Lokale akutmedicinske tjenester Hvis du for brug en ambulance, mens du er i Tanzania kan du ringe på tlf. +255 115. Du kan også ringe til nødtelefonen på Aga Khan Hospital i Dar es Salaam på telefon +255 (0) 782 004 001. De taler engelsk.

05. Din tjekliste til Tanzania

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Tanzania

  • Beskyttelse mod myg Reducer din risiko for myggestik mens du er i Tanzania ved at være sikker på, at du har alt du behøver, herunder DEET insektspray

  • Gul feber certifikat Dobbelttjek kravene vedrørende gul feber certifikat og om de gælder for dig ved indrejse i Tanzania. 

  • Rejseforsikring Vær sikker på at du har rejseforsikring, der dækker din behandling, hvis du bliver syg i Tanzania

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste over vigtige kontakter, du kan tage med til Tanzania og bruge i nødstilfælde

Gennemgået den


12. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.