Få en fuld liste af vaccinationer til Sydkorea, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Sydkorea

Som en del af planlægningen af din tur til Sydkorea, er det vigtigt, at du undersøger hvilke sygdomme, der er risiko for i landet, og at du tjekker, om du skal bruge vaccinationer til Sydkorea, før du tager afsted.


01. Vaccine anbefalinger

Listen nedenfor er anbefalinger om vaccinationer til Sydkorea.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Hvorvidt du behøver alle vacciner til Sydkorea i listen ovenfor kommer an på blandt andet dine rejseplaner. For en personlig vurdering, book en telefonkonsultation eller book en tid til vaccination på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Sydkorea

I Sydkorea er der også risiko for sygdomme, som ikke kan forebygges med en vaccine. Her er de sundhedsrisici, som du bør være opmærksom på.

Malaria

Der er lav risiko for malaria i hele Sydkorea. Det anbefales, at du bruger myggespray, når du rejser i landet.

Læs mere

Borreliose

Der er risiko for at blive smittet med borreliose i Sydkorea, som forårsages af flåtbid.

Det anbefales derfor, at du forebygger flåtbid, mens du er i landet.

03. Forholdsregler i Sydkorea

Det er vigtigt at tage forholdsregler, mens du er i Sydkorea, da man kan blive smittet med forskellige sygdomme på forskellige måder og risikoen for at blive syg kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria i Sydkorea, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Flåter

Der er ikke noget specifikt sted i Sydkorea, hvor der er højere risiko for borreliose. Det anbefales derfor, at du beskytter dig selv mod flåtbid og så vidt muligt undgår enge og områder med højt græs, hvor flåter kan gemme sig. 

Risikoen er højest fra tidlig forår til sen efterår.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Sydkorea

Nedenfor er nogle vigtige kontakter, du kan få brug for, mens du er i Sydkorea.

Danmarks Ambassade i Seoul Danmarks Ambassade i Seoul kan hjælpe dig under din rejse. Du kan kontakte dem på tlf. +82 2 6363 4800.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp, ring +82 1339 for at komme i kontakt med sundhedspersonale, som specifikt hjælper udlændinge.

05. Din tjekliste til Sydkorea

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Sydkorea

  • Beskyttelse mod insekter Undgå insektbid mens du er i Sydkorea ved at medbringe alt du behøver, herunder insektspray med DEET

  • Rejseforsikring Det er bedst at have en rejseforsikring, der dækker i tilfælde af, at du bliver syg mens du er i Sydkorea

  • Noter nyttige telefonnumre En liste over vigtige kontakter kan være nyttig i nødstilfælde, mens du er i Sydkorea

Gennemgået den


12. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du flåtbid

Uanset om du er til storbyrejser eller naturrejser, kan du være i risiko for flåtbid. Så tjek risikoen på dit rejsemål og forebyg flåtbid under din rejse.

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.