Få en fuld liste af vaccinationer til Sri Lanka, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Sri Lanka

Hvis du har planlagt en ferie i Sri Lanka, er det vigtigt at vide, at der også er risiko for smitsomme sygdomme i landet. Det anbefales derfor, at du tjekker, om du har behov for vaccinationer til Sri Lanka.


01. Vaccine anbefalinger

Nedenfor kan du se en liste af anbefalede vaccinationer til Sri Lanka.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

En række ting skal tages til overvejelse ved en vurdering af hvilke vaccinationer til Sri Lanka du skal bruge. Book en telefonkonsultation for en personlig vurdering eller book tid til vaccination på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Sri Lanka

Der er også risiko for sygdomme i Sri Lanka, som ikke kan forebygges med vacciner, men de er vigtige at kende til for at undgå sygdom.

Dengue feber

Der er blevet rapporteret nye sager af dengue feber i Sri Lanka. 

Der er risiko for dengue feber i hele landet året rundt med højest risiko for smitte fra oktober til december og fra maj til juli.

Læs mere

03. Forholdsregler i Sri Lanka

Det er vigtigt at tage forholdsregler, mens du er i Sri Lanka, da man kan blive smittet med forskellige sygdomme på forskellige måder og risikoen for at blive syg kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for dengue feber i Sri Lanka, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Sri Lanka anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Sri Lanka eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Sri Lanka

Noter disse vigtige kontakter, da du kan få brug for dem, mens du er i Sri Lanka.

Honorør Konsul i Colombo Den honorære konsul i Colombo kan hjælpe dig ved akut behov. Du kan ringe til dem på tlf. +94 115556699.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp, ring enten +94 110 eller +94 11 2422222, hvor du kan bede om en ambulance eller brandvæsenet.

05. Din tjekliste til Sri Lanka

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Sri Lanka

  • Beskyttelse mod myg Vær sikker på at du har alt du behøver for at minimere din risiko for myggestik, mens du er i Sri Lanka, inklusiv myggespray med DEET

  • Bevis for vaccination Bevis for vaccination kan kræves ved indrejse til Sri Lanka, men kravene kan ændre sig. Det anbefales derfor, at du tjekker om de gælder dig

  • Rejseforsikring Vær sikker på at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Sri Lanka 

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste over vigtige kontakter, du kan tage med til Sri Lanka og bruge i nødstilfælde

Gennemgået den


12. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.