Få en fuld liste af vaccinationer til Peru, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccination til
Peru

Peru er et populært rejsemål, som er anerkendt som UNESCO verdensarvssted. Det er dog vigtigt at undersøge, om du behøver vaccination til Peru, før du tager afsted for at reducere sundhedsrisici, mens du er afsted.


01. Vaccine anbefalinger

Nedenfor kan du se de anbefalede vaccinationer til Peru.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Gul feber

10 dage før ankomst

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

En række ting skal tages til overvejelse ved en vurdering af hvilke vaccinationer til Peru du skal bruge. Book en telefonkonsultation for en personlig vurdering eller book tid til vaccination på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Peru

I Peru er der også andre risici for sygdomme, som ikke kan beskyttes via vaccination. For din egen sikkerhed, anbefales det, at du også tager stilling til disse.

Malaria

Der er lav risiko for malaria hele året i Peru  udover i Loreto i Amazonas-området i det nordlige Peru, hvor der er moderat risiko for malaria.

Risiko for malaria findes også i landområder under 2,300 meters højde. 

Skal du til Amazonas, anbefales det, at du køber en malaria nødpakke med fra Danmark.

Læs mere

Zika virus

Der er aktiv zika virus smitte i Peru. Alle rejsende anbefales derfor at forebygge myggestik ekstra omhyggeligt, mens gravide anbefales at overveje, om rejsen kan udskydes til efter graviditeten.

Læs mere

Dengue feber

Peru har bekræftede tilfælde af dengue feber. Der er risiko i hele landet i områder under 2,300 meters højde og året rundt med højsæson for smitte i regnsæsonen fra januar til juli.

Læs mere

03. Forholdsregler i Peru

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Peru, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria, dengue feber og zika virus i Peru, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Peru anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Peru eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Peru

Nedenfor er en kort liste over vigtige kontakter, du kan få brug for mens du er i Peru.

Den Danske Ambassade i Santiago Mens du er i Peru, kan den danske ambassade i Santiago (Chile) hjælpe dig, hvis du får akut brug for det. Du kan ringe til dem på tlf.  0056 2 2941 5100.

Lokale akutmedicinske tjenester Ved akut behov for lægehjælp mens du er i Peru, kan du ringe til følgende telefonnumre og bede om en ambulance: +51 1 225 4040 (Lima - Alerta Med) +51 1 467 4861 (Lima - Clave 5) +51 1 241 1911 ( Lima - Plan Vital)

05. Din tjekliste til Peru

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Peru

  • Gul feber certifikat Der er risiko for gul feber i Peru, hvorfor vaccination anbefales til de fleste i alderen 1- 60 år. Skal man til Amazonas anbefales vaccinen til stort set alle over 1 år. Dobbelttjek om et gul feber certifikat kræves ved indrejse i landet

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at minimere risikoen for myggestik, mens du er i Peru, herunder DEET insektspray

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Peru

  • Noter nyttige telefonnumre Medbring en liste over nyttige telefonnumre til Peru, du kan bruge i nødstilfælde

Gennemgået den


11. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!