Få en fuld liste af vaccinationer til Nepal, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Nepal

Nepal er et spændende rejsemål, der er populært blandt rejsende. Uanset om du rejser til isolerede områder eller til byer, kan du her finde brugbar information om vaccinationer til Nepal.


01. Vaccine anbefalinger

Nedenfor kan du finde en liste over anbefalede vaccinationer til Nepal.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

En række ting skal tages til overvejelse ved en vurdering af hvilke vaccinationer til Nepal du skal bruge. Book en telefonkonsultation for en personlig vurdering eller book tid til vaccination på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Nepal

Dine vaccinationer til Nepal vil beskytte dig imod ovennævnte sygdomme, men Nepal er også et land med sundhedsrisici, som ikke kan forebygges ved vaccination. Læs mere om dem nedenfor.

Malaria

Der er lav risiko for malaria i hele Nepal. I 20 Terai-distrikter ved Indiens grænse er der risiko for malaria hele året, nogle gange med udbrud fra juli til oktober måned. I det indre Terai er der risiko for sæsonsmitte i 45 distrikter.

Læs mere

Dengue feber

Der er risiko for dengue feber i Nepal med sager rapporteret for nyligt. Risikoen eksisterer i hele landet i højder under 2,300 meter. 

Smitte sker typisk fra april til december.

Læs mere

03. Forholdsregler i Nepal

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Nepal, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria og dengue feber i Nepal, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Nepal anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Nepal eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Nepal

Følgende kontaktinformation kan være nyttig, mens du er i Nepal.

Den Danske Ambassade New Delhi Selvom der ikke er en dansk ambassade i Nepal, kan ambassaden i New Delhi hjælpe dig, mens du er i Nepal, hvis du har brug for hjælp. Du kan ringe til dem på tlf. 0091 (11) 4209 0700.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp kan du ringe til en række telefonnumre og få fat på en ambulance. Ring +977 4244121 for en ambulance fra Bishal Bazaar, +977 4230213/4222890 for en ambulance fra Nepal Chamber, +977 4251614/4260869 for en ambulance fra Paropakar, +977 4228094 for en ambulance fra Røde Kors og +977 4418619/4422280 for en ambulance from Bhagawan Mahavir Jain Niketa.

05. Din tjekliste til Nepal

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Nepal

  • Rejsevaccinationsbevis Kravene for rejsevaccinationsbevis ved indrejse i Nepal kan ændre sig, så det anbefales, at du tjekker dem, før du rejser

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Nepal

  • Beskyttelse mod myg Vær sikker på, at du har alt du behøver for at minimere risikoen for myggestik, mens du er i Nepal, herunder DEET myggespray

  • Noter nyttige telefonnumre Noter nyttige kontakter til nødstilfælde og tag dem med til Nepal

Gennemgået den


11. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.