Få en fuld liste af vaccinationer til Mauritius, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Mauritius

Fra maden til de tropiske strande, er Mauritius en utrolig oplevelse. For at du kan nyde din tur uden bekymringer om sygdom har vi samlet en liste af vigtige vaccinationer til Mauritius.


01. Vaccine anbefalinger

Nedenfor kan du finde en liste over vaccinationer til Mauritius baseret på officielle anbefalinger.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Hvorvidt du har behov for alle vaccinerne til Mauritius kommer blandt andet an på varigheden af din tur, dine rejseplaner og din helbredsmæssige baggrund. Book en telefonkonsultation for en personlig vurdering eller book en tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Mauritius

Vacciner til Mauritius anbefales ved rejser til landet, men der er også sundhedsrisici i landet som ikke kan forebygges ved vaccination. Læs mere om det her.

Dengue feber

Mauritius har risiko for dengue feber i hele landet året rundt med højsæson for smitte fra marts til maj måned. 

Der er ingen risiko for dengue feber på Rodrigues ø.

Læs mere

03. Forholdsregler i Mauritius

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Mauritius, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for dengue feber i Mauritius, og du kan ikke forebygge sygdommen ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Mauritius anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Mauritius eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Mauritius

Følgende kontakte kan være brugbare, mens du er i Mauritius.

Honorær Konsul i Mauritius  Danmark har ingen ambassade i Mauritius, men den honorære konsul i landets hovedstad Port Louis kan hjælpe dig, hvis du har akut brug for det, og kan kontaktes på tlf. +230 202 6603.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp i Mauritius, ring 114, hvor du kan bede om en ambulance.

05. Din tjekliste til Mauritius

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Mauritius

  • Internationalt rejsevaccinationskort Tjek kravene om det internationale rejsevaccinationskort ved indrejse i Mauritius, da de kan ændre sig

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Mauritius

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at minimere risikoen for myggestik, mens du er i Mauritius, inklusiv DEET myggespray 

  • Noter vigtige telefonnumre Skriv vigtige telefonnumre ned, som du kan ringe til, hvis du får brug for akut hjælp, mens du er i Mauritius

Gennemgået den


18. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.