Få en fuld liste af vaccinationer til Marokko, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Marokko

Marokko er en dejlig destination, der er populær blandt danske rejsende. Dog er der risiko for alvorlige smitsomme sygdomme, og det anbefales, at du får visse vaccinationer til Marokko, før du tager afsted.


01. Vaccine anbefalinger

Vi anbefaler, at du læser vores liste af anbefalinger igennem for at afgøre hvilke vaccinationer du skal bruge til Marokko.

Vaccinationsanbefalingerne afhænger blandt andet af hvor lang tid du skal være afsted. Skal du eksempelvis til Marokko i en til fire uger, anbefales det at du får følgende vacciner:

Nogle rejsende, der skal afsted til Marokko i en til fire uger anbefales også:

Nedenfor finder du den fulde liste af anbefalede vaccinationer til Marokko.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Du behøver nødvendigvis ikke alle vaccinationer til Marokko på listen ovenfor, men din helbredsstatus og rejseplan er med til at afgøre, om du er i risiko. For en personlig vurdering, kan du booke en telefonkonsultation med en af vores rådgivere. Du kan også booke en tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Marokko

Desværre beskytter vaccinationer til Marokko ikke imod alle sygdomme i landet, og det er derfor vigtigt at være opmærksom og forebygge sygdommene på anden vis.  

Rejsende til Marokko er i risiko for at få leishmaniasis infektion, som er en parasit, der overføres via sandfluer. Der er i øjeblikket risiko for to typer af sygdommen i landet nemlig kutan leishmaniasis (hud-leishmaniasis) og visceral leishmaniasis (organ-leishmaniasis). Kutan leishmaniasis findes især i Errachidia, Ouarzazate og Tata, inklusiv Høje Atlas bjergregionen, samt Marrakech, Agadir og Tiznit, og der er forøget smitterisiko fra juni til september. Visceral leishmaniasis er især udbredt i Fes, Marrakech og den sydvestlige Atlas region.

Vestnilfeber, som er en virus, er også udbredt i Marokko, og den spredes via inficerede myg.

Herudover er der desuden en mulig  risiko for schistosomiasis (sneglefeber) i Marokko, som smitter via snegle i ferskvand, eksempelvis i floder og damme. Der menes ikke længere at være schistosomiasis i Marokko, men landet afventer stadig en evaluering og verificering fra WHO, og det anbefales derfor indtil videre, at man undgår at svømme i ferskvand.

03. Forholdsregler i Marokko

Selvom du har fået dine vaccinationer til Marokko, er det vigtigt at du tager yderligere forholdsregler mens du er i landet, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Insekter og flåter

Da der er risiko for insekt- og flåtbårne sygdomme i Marokko, der ikke kan forebygges ved vaccination, er det vigtigt, at du beskytter dig mod den primære smittekilde, nemlig insekt- og flåtbid.

Læs mere

Ferskvand

Selvom Marokko venter på evaluering og verficering fra WHO for at bekræfte, at der ikke længere er risiko for schistosomiasis i landet, er det vigtigt at være påpasselig og undgå ferskvand så vidt det er muligt.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Marokko anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Marokko eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Marokko

Disse er nogle af de mest vigtige kontaktinformationer du kan få brug for, mens du er i Marokko.

Danmarks Ambassade i Marokko Den danske ambassade i Rabat kan hjælpe dig, mens du er i Marokko. Du kan ringe til dem på tlf. +212 (0) 537 665 020.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp, ring +212 150 eller ring til SOS Médicins for at tale med en læge på tlf. +212 (0)5 22 98 98 98.

05. Din tjekliste til Marokko

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Marokko

  • Polio certifikat  Kravene om fremvisning af polio certifikat ved ind- eller udrejse af Marokko kan ændre sig, så tjek før du tager afsted

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at minimere risikoen for myggestik mens du er i Marokko, inklusiv DEET myggespray

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Marokko

  • Noter vigtige telefonnumre Lav en liste over vigtige telefonnumre du kan ringe til, mens du er i Marokko, og tag den med på din rejse

Gennemgået den


11. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du flåtbid

Uanset om du er til storbyrejser eller naturrejser, kan du være i risiko for flåtbid. Så tjek risikoen på dit rejsemål og forebyg flåtbid under din rejse.

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.