Få en fuld liste af vaccinationer til Maldiverne, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Maldiverne

Drømmedestinationen Maldiverne har risiko for sygdomme, som du bør kende til, før du tager afsted. Vi har gjort det nemt ved at samle en liste over anbefalede vaccinationer til Maldiverne, samt råd til hvordan du kan beskytte dig selv udover at blive vaccineret.


01. Vaccine anbefalinger

Nedenfor finder du en liste over vaccinationer til Maldiverne. 

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Hvorvidt du har behov for alle vaccinerne til Maldiverne kommer blandt andet an på varigheden af din tur, dine rejseplaner og din helbredsmæssige baggrund. Book en telefonkonsultation for en personlig vurdering eller book en tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici på Maldiverne

Rejser du til Maldiverne, er du udsat for sundhedsrisici, der ikke kan forebygges ved vaccination. Udover at få vaccinationer til Maldiverne, bør du derfor også kende til følgende sygdomme, der er tilstede i landet.

Zika

Zika virus har tidligere været udbredt på Maldiverne. På nuværende tidspunkt er der ingen tegn på aktiv zika virus smitte, men der er stadig en risiko for smitte, og der kan være forsinkelser i rapportering af sager. Rejsende til Maldiverne anbefales derfor at beskytte sig selv mod myggestik om dagen, mens gravide rejsende bør overveje om rejsen kan udskydes til efter graviditeten.

Læs mere

Dengue

Der er risiko for dengue feber på hele Maldiverne med højest risiko for smitte i regnsæsonen fra april til september.

Rejsende anbefales at være yderst forsigtige og forebygge myggestik omhyggeligt, mens de er afsted.

Læs mere

03. Forholdsregler til Maldiverne

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold på Maldiverne, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for dengue feber og zika på Maldiverne, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Maldiverne anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie på Maldiverne eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation på Maldiverne

Dette er en kort oversigt over kontaktinformation, der kan være nyttig, hvis du har brug for hjælp, mens du er på Maldiverne.

Danmarks Ambassade i Indien Der er ingen dansk ambassade på Maldiverne, men den danske ambassade i Indien kan hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp. Du kan ringe til dem på tlf. 00-91 (11) 4209 0700.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp, ring +960 102.

05. Din tjekliste til Maldiverne

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Maldiverne

  • International rejsevaccinationskort Maldiverne kan ændre deres indrejse-krav vedrørende det internationale rejsevaccinationskort, så det anbefales, at du undersøger dette, før du tager afsted. På nuværende tidspunkt er der krav om dokumentation for en gul feber vaccine, hvis du indrejser fra et land med risiko for gul feber. En mindst 1 år gammel polio vaccine er påkrævet, hvis du rejser fra Pakistan, Afghanistan eller Nigeria.

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at forebygge myggestik, mens du er på Maldiverne, inklusiv DEET myggebalsam

  • Rejseforsikring Da der er få hospitaler til rådighed på Maldiverne, anbefales det, at du tjekker om din forsikring dækker al behandling og hjemtransport, hvis du bliver syg på Maldiverne

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste over telefonnumre du kan tage med til Maldiverne, da du kan få brug for den i nødstilfælde

Gennemgået den


11. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!