Få en fuld liste af vaccinationer til Indien, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Indien

Mens du planlægger din tur til Indien, er det vigtigt også at læse om vaccinationer til Indien og andre sundhedsanbefalinger, så du er beskyttet mod smitsomme sygdomme på din rejse.


01. Vaccine anbefalinger

Vi anbefaler, at du læser vores liste af anbefalede vaccinationer til Indien igennem for at afgøre, hvilke vacciner du har brug for.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Hvilke vaccinationer til Indien du skal bruge afgøres ud fra en række faktorer. For en personlig vurdering, book en telefonkonsultation eller book tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Indien

I hele landet er der risiko for andre sygdomme, som ikke kan forebygges ved vaccination til Indien. Læs følgende anbefalinger for information om, hvordan du kan beskytte dig selv mod disse.

Malaria

Der er risiko for malaria i hele landet året rundt, men risikoen varierer i de forskellige områder.  

Der er særlig høj risiko for malaria i staterne Orissa og Assam, inklusiv det nordøstlige distrikt i staten Andhra Pradesh og det sydøstlige distrikt i staten Madhya Pradesh. I disse områder anbefales forebyggende behandling med malariapiller. 

For resten af landet anbefales det, at du forebygger myggestik omhyggeligt.

Læs mere

Zika

Indien har tidligere haft udbrud af zika virus, men på nuværende tidspunkt er der intet, der tyder på et udbrud af zika virus i landet. Derfor kan der dog stadig være risiko for smitte, og der kan være forsinkelse i rapportering af sager. 

Selvom der ikke er aktive udbrud af zika virus i Indien, anbefales det stadig, at du forebygger myggestik omhyggeligt, mens du er afsted.

Læs mere

Dengue

Indien har bekræftede dengue feber tilfælde i hele landet, og sygdommen har en stabil, vedvarende forekomst i landet.

Smitte sker hele året rundt i de sydlige områder i landet og fra april til november i de nordlige stater.

Læs mere

03. Forholdsregler i Indien

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Indien, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder, og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria, dengue feber og zika i Indien, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Indien anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus, kolera og hepatitis A, som alle smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Indien eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Indien

Her finder du en liste over nogle af de mest vigtige services, du kan få brug for under dit ophold i Indien.

Danmarks Ambassade i Indien Danmarks Ambassade i Indien kan hjælpe dig mens du er i landet. Du kan ringe til dem mandag til fredag fra kl. 9.00 – 16.00 på tlf. (91) 11 4209 0700.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp, ring +91 112. Denne generelle nødlinje kan sætte dig i kontakt med enhver form for nødhjælp. Der er også en 112 smartphone app, du kan downloade.

05. Din tjekliste til Indien

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Indien

  • Beskyttelse mod myg Vær sikker på, at du har alt du behøver for at minimere risikoen for myggestik, mens du er i Indien, inklusiv DEET myggespray

  • Internationalt rejsevaccinationskort Tjek om et internationalt rejsevaccinationskort kræves ved indrejse i landet, da kravene kan ændre sig

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har en rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Indien

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste af telefonnumre, du kan tage med til Indien, da du kan få brug for dem i tilfælde af en nødsituation

Gennemgået den


06. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.