Vaccinationer til
Ghana

Er Ghana din næste destination? Som du planlægger din tur, er det vigtigt også at huske følgende information om vaccinationer til Ghana.


01. Vaccine anbefalinger

Her er en liste over anbefalede vaccinationer til Ghana. Denne liste indeholder vigtig information og bør indgå i din planlægning.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Gul feber

10 dage før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Meningitis

Når som helst før afrejse

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Hvorvidt du behøver alle vacciner til Ghana i listen ovenfor kommer an på blandt andet dine rejseplaner. For en personlig vurdering, book en telefonkonsultation eller book en tid til vaccination på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Ghana

Udover de ovenfor nævnte sygdomme er der andre alvorlige sygdomme i Ghana, som ikke kan forebygges ved vaccination. Nedenfor er en liste over nogle af dem.

Malaria

Der er risiko for malaria i hele Ghana hele året rundt.

Hvis du skal til Ghana anbefales forebyggende malariapiller i de fleste tilfælde.

Læs mere

Dengue feber

Dengue feber er udbredt i hele landet hele året rundt. For at forebygge dengue feber mens du er i Ghana, anbefales det, at du forebygger mod myggestik hele dagen.

Læs mere

03. Forholdsregler i Ghana

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Ghana, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria og dengue feber i Ghana, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination. Malaria kan forebygges ved hjælp af malariapiller.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Ghana anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus, kolera og hepatitis A, som alle smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Ghana eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Ghana

Følgende kontaktinformation kan blive nyttig mens du er i Ghana.

Danmarks Ambassade i Ghana Den danske ambassade i Ghana kan hjælpe dig i nødsituationer. Du kan ringe til dem på tlf. +233 (0) 30 220 8730.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp, ring +233 193.

05. Din tjekliste til Ghana

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Ghana

  • Gul feber certifikat Tjek om et gul feber certifikat kræves ved indrejse i Ghana, da kravene kan ændre sig

  • Rejseforsikring Rejs med en forsikring der dækker enhver behandling du kan få brug for mens du er i Ghana 

  • Forebyggelse af myggestik Vær sikker på, at du har alt du behøver for at minimere risikoen for myggestik mens du er i Ghana, inklusiv DEET myggespray

  • Noter vigtige telefonnumre Noter vigtige telefonnumre i tilfælde af en nødsituation mens du er i Ghana

Gennemgået den


30. december 2020

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.