Få en fuld liste af vaccinationer til Gambia, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Gambia

Nu da du er begyndt at planlægge din tur, er det vigtigt at kende til de anbefalede vaccinationer til Gambia. Læs nedenstående information så du kan forberede dig bedst muligt til din rejse.


01. Vaccine anbefalinger

Nedenfor er en liste af vaccinationer til Gambia, som du bør tage til overvejelse til din rejse. 

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Gul feber

10 dage før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Meningitis

Når som helst før afrejse

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Hvorvidt du behøver alle vacciner til Gambia i listen ovenfor kommer an på blandt andet dine rejseplaner. For en personlig vurdering, book en telefonkonsultation eller book en tid til vaccination på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Gambia

Ikke alle sygdomme i Gambia kan forebygges ved vaccination. De følgende ting bør derfor tages til overvejelse, når du planlægger din tur.

Malaria (subhead)

Der er risiko for malaria i hele landet og hele året rundt. 

Under dit ophold i Gambia anbefales det derfor, at du så vidt muligt forsøger at undgå myggestik. Læs hvordan du kan forebygge myggestik bedst muligt nedenfor. 

Forebyggende malariapiller anbefales til de fleste ved rejse til Gambia. For en personlig vurdering, kan du booke en tid.

Læs mere

Dengue feber

Der er risiko for dengue feber i hele landet. Da der ikke findes nogen vaccination imod dengue feber, er det vigtigt at forebygge myggestik ved at bruge insektspray under dit ophold i Gambia.

Læs mere

03. Forholdsregler i Gambia

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Gambia, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria og dengue feber i Gambia, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination. Malaria kan dog forebygges ved hjælp af malariapiller.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Gambia anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus, kolera og hepatitis A, som alle smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Gambia eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Gambia

Her finder du en liste af vigtige kontaktinformationer, du kan få brug for i tilfælde af en nødsituation mens du er i Gambia. 

Danmarks Ambassade i Mali  Hvis du har brug for hjælp, kan den danske ambassade i Mali hjælpe dig. Du kan ringe til dem på tlf. (+223) 20 70 53 00.

Lokale akutmedicinske tjenester Hvis du har brug for akut lægehjælp mens du er i Gambia, kan du ringe til nødnummeret +220 16.

05. Din tjekliste til Gambia

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Gambia

  • Beskyttelse mod myg Vær sikker på, at du har alt du behøver for at minimere risikoen for myggestik mens du er i Gambia inklusiv DEET myggespray

  • International rejsevaccinationskort Da krav vedrørende rejsevaccinationskort kan ændre sig, anbefales det, at du dobbelttjekker, hvilke vaccinationer der kræves dokumentation for, før du tager afsted

  • Schistosomiasis beskyttelse For at undgå denne parasitinfektion, bør du undgå at svømme eller bade i ferskvand

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at din rejseforsikring dækker enhver behandling, du kan få behov for mens du er i Gambia

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste af telefonnumre du kan tage med til Gambia og bruge i nødstilfælde

Gennemgået den


30. december 2020

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.