Få en fuld liste af vaccinationer til Egypten, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Egypten

Egypten er en spændende destination, men der er også risiko for visse smitsomme sygdomme. Før du tager afsted, bør du undersøge anbefalingerne for vaccinationer til Egypten.


01. Vaccine anbefalinger

Nedenfor, kan du finde en liste af anbefalede vaccinationer til Egypten.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Hvorvidt du behøver alle vacciner til Egypten i listen ovenfor kommer an på blandt andet dine rejseplaner. For en personlig vurdering, book en telefonkonsultation eller book en tid til vaccination på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Egypten

Der er også risiko for sygdomme, der ikke kan forebygges med vaccinationer til Egypten. Det er vigtigt at kende til disse, så du ved hvordan du kan undgå at blive smittet.

Dengue feber

Der er risiko for dengue feber i Egypten. Da risikoen for dengue feber ikke kun er i et specifikt område men snarere udbredt i hele landet, anbefales det, at du tager forholdsregler for at forebygge myggestik mens du er afsted.

Læs mere

Insekt- og flåtbårne sygdomme

Der er risiko for insekt- og flåtbårne sygdomme i Egypten, inklusiv  Krim-Congo hæmorragisk febervirus, leishmaniasis, hageorm, rift valley fever og vest nil-virus. Disse sygdomme kan potentielt forårsage alvorlige symptomer. 

Leishmaniasis, forårsaget af sandfluer, findes oftest uden for byerne i Egypten. Primære risikoområder for leishmaniasis er blandt andet Nildeltaet, Suez-kanalen og Sinai-halvøen (primært nordøstlige Sinai).

Schistosomiasis (sneglefeber)

Der er risiko for schistosomiasis, også kaldet sneglefeber, i Egypten. Schistosomiasis er en sygdom, der udskilles fra menneske fæces eller urin og spredes via ferskvandssnegle, der trives i forurenet ferskvand. Fra sneglene udskilles larver, der igen trænger gennem hud og slimhinder på mennesker. 

Symptomer på schistosomiasis kan være fraværende i form af et kløende udslæt eller et akut forløb med feber, diarré og mavesmerter. I sjældne tilfælde udvikles kronisk schistosomiasis hos turister.

Tilfælde af schistosomiasis er rapporteret i Nildelta-regionen, inklusiv områderne nær Faiyum og Suez-kanalen, samt langs Nilen ned til Aswandæmningen.

03. Forholdsregler i Egypten

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Egypten, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for dengue feber i Egypten, og du kan ikke forebygge sygdommen ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Insekter og flåter

I Egypten er der risiko for insekt- og flåtbårne sygdomme som Krim-Congo hæmorragisk febervirus, leishmaniasis, hageorm, rift valley fever og vest nil-virus. 

Disse sygdomme er udbredt i hele landet hele året rundt. Undgå at gå igennem højt græs i de varmere måneder og at gå barfodet.

Læs mere

Ferskvand

Selvom man forsøger at eliminere schistosomiasis sneglene, anbefales det, at du undgår ferskvand eller er meget påpasselig, hvis du har planer om at besøge områder med ferskvand i Egypten.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Egypten anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Egypten eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Egypten

Skriv nedenstående kontaktinformationer ned, da du kan få brug for dem mens du er i Egypten. 

Danmarks Ambassade i Egypten Den danske ambassade i Cairo kan hjælpe dig, mens du er i Egypten. Du kan kontakte dem på tlf. +20-2-24616630.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp, ring + 2 123 for at bede om en ambulance.

05. Din tjekliste til Egypten

  • Tjek om du behøver vaccinationer til Egypten Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vacciner til Egypten

  • International rejsevaccinationskort Krav om det internationale rejsevaccinationskort kan ændre sig for Egypten, så det anbefales, at du tjekker hvilke vaccinationer, der kræves dokumentation for, før du tager afsted

  • Beskyttelse mod insekter Medbring alt du behøver for at forebygge insektbid mens du er i Egypten, inklusiv insektmiddel med DEET  

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for mens du er i Egypten

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste af telefonnumre du kan tage med til Egypten, da du kan få brug for dem i tilfælde af en nødsituation

Gennemgået den


30. december 2020

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.