Få en fuld liste af vaccinationer til Ecuador, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccination til
Ecuador

Ecuador er et spændende rejsemål, men du kan være i fare for at blive smittet med alvorlige sygdomme. Undersøg derfor om du skal bruge vaccination til Ecuador, før du tager afsted.


01. Vaccine anbefalinger

Den følgende liste giver et overblik over vaccinationer til Ecuador og er officielle anbefalinger.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Gul feber

10 dage før ankomst

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Om du skal bruge alle vacciner ovenfor eller ej kommer an på en række faktorer herunder dit helbred og dine rejseplaner. Book en telefonkonsultation med en af vores rådgivere for en personlig vurdering eller book tid på dit lokale apotek for at blive vaccineret.

02. Andre sundhedsrisici i Ecuador

Der er sundhedsrisici i Ecuador, som man ikke kan vaccineres imod. Det er vigtigt, at du kender til disse, så du kan beskytte dig selv.

Malaria

Der er lav risiko for malaria i hele landet samt moderat risiko i den nordvestlige del af Ecuador, der grænser op til Colombia, og i Amazonas-området mod øst hele året i områder under 1,500 meters højde.

Der er ingen risiko for malaria på Galápagosøerne.

Det anbefales, at du køber en malaria nødpakke med til rejsen, hvis du skal rejse til områder med moderat malaria risiko.

Læs mere

Zika virus

Der har tidligere været zika virus udbrud i Ecuador, men lige nu tyder intet på aktiv zika virus smitte i landet. 

Da der stadig er en smitterisiko, og der kan være forsinkelser i rapportering, anbefales det, at du forebygger myggestik under dit ophold i Ecuador. Gravide anbefales bør overveje om rejsen kan udskydes til efter graviditeten.

Læs mere

Dengue feber

Der er risiko for dengue feber i Ecuador inklusiv  på Galápagosøerne. Risikoen er til stede hele året med højest risiko for smitte i regnsæsonen fra januar til september måned.

Læs mere

03. Forholdsregler i Ecuador

Det er vigtigt at tage forholdsregler, mens du er i Ecuador, da man kan blive smittet med forskellige sygdomme på forskellige måder og risikoen for at blive syg kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria, zika virus og dengue feber i Ecuador, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Ecuador anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Ecuador eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Ecuador

Nedenfor er en liste af vigtige kontakter i Ecuador, der kan være nyttige i nødstilfælde.

Honorør Konsul i Quito Danmark har ingen ambassade i Ecuador, men den honorære konsul i landets hovedstad Quito kan hjælpe dig, mens du er der. Ring til dem på telefon +593 23957565.

Lokale akutmedicinske tjenester Skal du bruge akut lægehjælp i Ecuador, kan du ringe 131 og bede om en ambulance.

05. Din tjekliste til Ecuador

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få vaccination til Ecuador

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at forebygge myggestik, mens du er i Ecuador, inklusiv myggespray med DEET

  • Rejseforsikring Tjek at din rejseforsikring dækker enhver behandling, du kan få behov for mens du er i Ecuador

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste med vigtige kontakter til brug i nødstilfælde mens du er i Ecuador

Gennemgået den


18. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!