Få en fuld liste af vaccinationer til Den Dominikanske Republik, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Den Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik er et spændende og eksotisk land, men det har også risiko for alvorlige sygdomme. Tjek derfor om du skal have vaccinationer til Den Dominikanske Republik, før du rejser.


01. Vaccine anbefalinger

Vaccinationsanbefalingerne til Den Dominikanske Republik afhænger blandt andet af hvor lang tid du skal rejse. Skal du eksempelvis rejse til Den Dominikanske Republik i en til fire uger, anbefales det, at du får følgende vacciner:

Nogle rejsende, der skal afsted til Den Dominikanske Republik i en til fire uger anbefales også:

Se hele listen over anbefalede vaccinationer til Den Dominikanske Republik nedenfor.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Det anbefales, at du booker en telefonkonsultation for en personlig vurdering eller en tid til vaccination lige så snart, at du har planlagt din tur til Den Dominikanske Republik.

02. Andre sundhedsrisici i Den Dominikanske Republik

Nogle smitsomme sygdomme i Den Dominikanske Republik kan ikke forebygges ved vaccination. Det anbefales, at du læser om disse, så du ved, hvordan du skal beskytte dig selv under dit ophold.

Malaria

Der er lav risiko for malaria hele året i Den Dominikanske Republik især i de vestlige provinser Elias Piña, San Juan og Dajabón.

Risikoen for malaria i andre områder i Den Dominikanske Republik er meget lav. 

Det anbefales, at man forebygger myggestik ved hjælp af myggebalsam efter det bliver mørkt.

Læs mere

Zika virus

Der har tidligere været aktiv zika virus udbrud i Den Dominikanske Republik. Selvom intet tyder på igangværende zika virus udbrud lige nu, anbefales det, at man forebygger myggestik omhyggeligt om dagen.

Gravide rejsende bør overveje om rejsen kan udskydes til efter graviditeten.

Læs mere

Dengue feber

Den Dominikanske Republik har risiko for dengue feber i alle områder i landet under 2,300 meters højde hele året rundt. Højest risiko for smitte er fra maj til december måned.

Læs mere

03. Forholdsregler i Den Dominikanske Republik

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Den Dominikanske Republik, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria og dengue feber i Den Dominikanske Republik, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Den Dominikanske Republik anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Den Dominikanske Republik eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Den Dominikanske Republik

Se her en kort oversigt over vigtige kontakter du kan få brug for, mens du er i Den Dominikanske Republik.

Honorør Konsul i Santo Domingo Danmark har ingen ambassade i Den Dominikanske Republik, men i nødstilfælde kan du få hjælp fra den honorære konsul i landets hovedstad Santo Domingo. Du kan ringe til dem på tlf. +1 (809) 334 5906.

Lokale akutmedicinske tjenester I nødstilfælde kan du ringe 911, hvis du er i Santo Domingo. For alle andre områder, skal du kontakte turistpolitiet CESTUR på tlf. 1 809 200 3500.

05. Din tjekliste til Den Dominikanske Republik

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Den Dominikanske Republik

  • Gul feber certifikat Tjek om et gul feber certifikat kræves ved indrejse i landet, da kravene kan ændre sig

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at minimere risikoen for myggestik, mens du er i Den Dominikanske Republik, herunder DEET insektspray

  • Rejseforsikring Undersøg om du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling under dit ophold i Den Dominikanske Republik, hvis du får brug for det

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste over vigtige telefonnumre til Den Dominikanske Republik du kan bruge i nødstilfælde

Gennemgået den


18. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!