Få en fuld liste af vaccinationer til Costa Rica, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Costa Rica

Under planlægningen af din tur er det vigtigt at undersøge, om du skal bruge vaccinationer til Costa Rica, da der kan være risiko for alvorlige sygdomme.


01. Vaccine anbefalinger

Nedenfor finder du en liste af anbefalede vaccinationer til Costa Rica.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Blandt andet er dit helbred og dine rejseplaner med til at gøre hvilke vaccinationer du skal bruge til Costa Rica. Du kan booke en telefonkonsultation for en personlig vurdering. Du kan også booke en tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Costa Rica

I Costa Rica er der, udover de ovennævnte sygdomme, sundhedsrisici og sygdomme, som ikke kan forebygges med vacciner. Læs mere om dem og find ud af hvordan du kan beskytte dig selv bedst muligt her.

Zika virus

Der er aktivt zika virus udbrud i Costa Rica i øjeblikket. Der er dog begrænset information om hvilke områder det drejer sig om.

Alle rejsende anbefales derfor at forebygge myggestik omhyggeligt. Gravide rejsende bør overveje om rejsen kan udskydes til efter graviditeten.

Læs mere

Dengue feber

Der er risiko for dengue feber i Costa Rica hele året rundt i hele landet under 2,300 meters højde. Risikoen for smitte er højest i regnsæsonen fra maj til november måned.

Det anbefales, at rejsende forebygger myggestik omhyggeligt under hele deres tur.

Læs mere

03. Forholdsregler i Costa Rica

Det er vigtigt at tage forholdsregler, mens du er i Costa Rica, da man kan blive smittet med forskellige sygdomme på forskellige måder og risikoen for at blive syg kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for dengue feber og zika virus i Costa Rica, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Costa Rica anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Costa Rica eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Costa Rica

Find her nogle af de vigtigste kontaktinformationer du kan bruge i nødstilfælde mens du er i Costa Rica.

Honorær konsul i San José Danmark har ingen ambassade i Costa Rica, men den honorære konsul i landets hovedstad San José kan hjælpe dig i nødstilfælde. Ring til dem på tlf. +506 2289 3832.

Lokale akutmedicinske tjenester I nødstilfælde kan du ringe 911 for at få hjælp, mens du er i Costa Rica. Har du brug for akut lægehjælp, mens du er i Costa Rica, så ring 128 for at få fat i en ambulance.

05. Din tjekliste til Costa Rica

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Costa Rica

  • Gul feber certifikat Det er vigtigt, at du tjekker kravene for gul feber certifikat og om de gælder for dig ved indrejse i Costa Rica, da de kan ændre sig

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at forebygge myggestik, mens du er i Costa Rica, herunder myggespray med DEET

  • Rejseforsikring Husk at tjekke om din rejseforsikring dækker enhver behandling i tilfælde af, at du får brug for det mens du er i Costa Rica

  • Noter nyttige telefonnumre Medbring en liste med vigtige telefonnumre til Costa Rica du kan bruge i nødstilfælde

Gennemgået den


18. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.