Få en fuld liste af vaccinationer til Cambodja, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Cambodja

Under planlægningen af din tur er det vigtigt at huske, at du måske har brug for vaccinationer til Cambodja. Se her en samlet liste af anbefalede vacciner.


01. Vaccine anbefalinger

Nedenfor finder du en liste af officielle anbefalede vaccinationer til Cambodja.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Hvilke vaccinationer til Cambodja du skal bruge afgøres ud fra en række faktorer. For en personlig vurdering, book en telefonkonsultation eller book tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Cambodja

Der kan være sundhedsrisici og sygdomme i Cambodja, som ikke kan forebygges ved hjælp af vacciner. Det anbefales derfor, at du læser om disse, så du ved hvordan, du kan undgå at blive smittet.

Malaria

Der er lav risiko for malaria i størstedelen af landet udover den nordlige del, hvor der er moderat risiko. Her anbefales det at købe en malaria nødpakke med på rejsen. 

Læs mere

Zika

Cambodja har tidligere haft zika virus udbrud, og da der kan være forsinkelser i rapportering af nye sager, anbefales det, at du forebygger myggestik under dit ophold i landet. 

Gravide rejsende anbefales at overveje, om rejsen kan udskydes til efter graviditeten.

Læs mere

Dengue feber

Dengue feber tilfælde er blevet rapporteret i Cambodja. Der er risiko for dengue feber smitte året rundt i hele landet med højest risiko fra maj til oktober måned.

Læs mere

03. Forholdsregler i Cambodja

Det er vigtigt at tage forholdsregler, mens du er i Cambodja, da man kan blive smittet med forskellige sygdomme på forskellige måder og risikoen for at blive syg kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria, zika virus og dengue feber i Cambodja, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Cambodja anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Cambodja eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Cambodja

Find en liste over de vigtigste telefonnumre til din rejse til Cambodja.

Honorær Konsul i Phnom Penh Den honorære konsul i Phnom Penh kan hjælpe dig i nødstilfælde og kan kontaktes på telefon +855 99226603.

Lokale akutmedicinske tjenester Har du brug for akut lægehjælp, mens du er i Cambodja, kan du ringe på telefon +855 119 og bede om en ambulance.

05. Din tjekliste til Cambodja

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Cambodja

  • Gul feber certifikat Da kravene kan ændre sig, er det vigtigt at du dobbelttjekker kravene for gul feber certifikat ved indrejse i Cambodja, og om de gælder for dig

  • Beskyttelse mod myg Medbring alt du behøver for at forebygge myggestik, mens du er i Cambodja, herunder myggespray med DEET

  • Rejseforsikring Vær sikker på at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Cambodja

  • Noter nyttige telefonnumre Tag en liste over vigtige telefonnumre med til Cambodja du kan bruge i nødstilfælde

Gennemgået den


12. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du zikavirus

Zikavirus kan ikke forebygges ved vaccination, så det er vigtigt, at du tager forholdsregler mod zika under din rejse. Usikker på hvordan? Lad os hjælpe dig!