Få en fuld liste af vaccinationer til De Forenede Arabiske Emirater, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
De Forenede Arabiske Emirater

Mens du forbereder din tur til De Forenede Arabiske Emirater, bør du overveje, om du skal have vaccinationer, inden du tager afsted. Find her en oversigt over vaccinationer til De Forenede Arabiske Emirater.


01. Vaccine anbefalinger

Se listen over anbefalede vaccinationer til De Forenede Arabiske Emirater nedenfor. 

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Hvorvidt du har behov for alle vaccinerne til De Forenede Arabiske Emirater kommer blandt andet an på varigheden af din tur, dine rejseplaner og din helbredsmæssige baggrund. Book en telefonkonsultation for en personlig vurdering eller book en tid for at blive vaccineret på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i De Forenede Arabiske Emirater

En rejse til De Forenede Arabiske Emirater medfører også  sundhedsrisici, som ikke kan forebygges ved vaccination. Det er derfor vigtigt, at du kender til disse risici, så du kan forebygge dem på bedst mulig måde.

Der er risiko for leishmaniasis i De Forenede Arabiske Emirater, og sygdommen har en stabil, vedvarende forekomst i landet. Dog er risikoen for smitte lav. 

Leishmaniasis forårsages af sandfluer, og da disse er aktive om natten i skovområder, anbefales det, at du forebygger bid fra sandfluer, hvis du befinder dig udenfor efter det bliver mørkt.

03. Forholdsregler i De Forenede Arabiske Emirater

Det er vigtigt at tage forholdsregler, mens du er i De Forenede Arabiske Emirater, da man kan blive smittet med forskellige sygdomme på forskellige måder og risikoen for at blive syg kan stige når som helst.

Insekter

Der er lav risiko for leishmaniases i De Forenede Arabiske Emirater. De mest udsatte er personer på oplevelsesrejser og personer, der er udenfor om natten. Hvis du rejser i naturområder, anbefales det, at du forebygger bid fra sandfluer.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til De Forenede Arabiske Emirater anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus og hepatitis A, som begge smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i De Forenede Arabiske Emirater eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i De Forenede Arabiske Emirater

Dette er nogle af de vigtigste telefonnumre du kan få brug for, mens du besøger De Forenede Arabiske Emirater. 

Danmarks Ambassade i Abu Dhabi Danmarks Ambassade i Abu Dhabi kan hjælpe dig under dit ophold. Ring til dem på tlf. +971 2 441 0104.

Dansk Generalkonsulat i Dubai Du kan kontakte det danske generalkonsulat i Dubai på tlf. +971 4 52 68 700.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp ring +971 998 for at få fat på en ambulance.

05. Din tjekliste til De Forenede Arabiske Emirater

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til De Forenede Arabiske Emirater

  • Beskyttelse mod insekter Medbring alt du behøver for at forebygge insektbid, mens du er i De Forenede Arabiske Emirater, inklusiv insektspray med DEET

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, hvis du bliver syg, mens du er i De Forenede Arabiske Emirater

  • Noter nyttige telefonnumre Tag en liste over nyttige kontakter med dig til De Forenede Arabiske Emirater til nødstilfælde

Gennemgået den


12. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du fødevare- og vandbårne sygdomme

Mange rejserelaterede sygdomme, eksempelvis rejsediarré og hepatitis A, forårsages af forurenet mad og vand. Læs her hvordan du kan forebygge det på din rejse.

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.