Få en fuld liste af vaccinationer til Japan, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Japan

Er Japan den næste destination på din liste? Så bør du begynde planlægningen. I din forberedelse anbefales det, at du inkluderer information om vaccinationer til Japan for at undgå at blive syg, mens du er afsted.


01. Vaccine anbefalinger

Nedenfor finder du en liste af anbefalede vaccinationer til Japan. Om du skal bruge dem alle kommer blandt andet an på din rejseplaner, din helbredsmæssige baggrund og dit nuværende helbred.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

En række ting skal tages til overvejelse ved en vurdering af hvilke vaccinationer til Japan du skal bruge. Book en telefonkonsultation for en personlig vurdering eller book tid til vaccination på dit lokale apotek.

02. Andre sundhedsrisici i Japan

Der er andre sundhedsrisici i Japan, som vaccinationer ikke kan forebygge. I disse tilfælde er det første skridt at være informeret. Nedenfor finder du en liste af sygdomme, som der er risiko for i Japan, efterfulgt af råd til hvordan du kan reducere risikoen for at blive smittet med dem.

Schistosomiasis

Schistosomiasis er en infektion med fladorme, der findes i ferskvandsbassiner, og spredes via inficerede snegle, og som kan forårsage kløende hud og gener fra mavetarmkanalen.  

Der menes ikke længere at være schistosomiasis i Japan, men  landet venter på en evaluering og verificering fra WHO for bekræftelse, da sneglen, der er vært for sygdommen, stadig findes i Kofu-bassinet og langs Obitsu-floden.

03. Forholdsregler i Japan

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Japan, da forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for japansk encephalitis virus i Japan fra juli til oktober måned, og sygdommen overføres via myg især i landområder nær svinefarme og vadefugle. 

Vaccination anbefales, hvis du skal opholde dig i længere tid i landområder eller hvis du skal arbejde på en svinefarm. Hvis ikke, anbefales det stadig, at du beskytter dig selv mod myggestik især uden for byerne.

Læs mere

Ferskvand

Selvom risikoen for schistosomiasis er tæt på at blive erklæret som elimineret i Japan, har der tidligere været risiko for sygdommen i ferskvand. Der er derfor ting, du kan gøre for at beskytte dig selv, hvis du skal i ferskvandsbassiner.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Japan

Skriv nedenstående kontaktinformationer ned, da du kan få brug for dem, mens du er i Japan. 

Kongelig Dansk Ambassade Japan Den kongelige danske ambassade i Japan kan hjælpe dig, mens du er i landet. Du kan ringe til dem på tlf. +81 (0) 3 3496 3001.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp, ring +81 119 for at få fat på en ambulance. Medarbejderne taler engelsk, og du kan derfor nemt kommunikere med dem.

05. Din tjekliste til Japan

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Japan

  • Beskyttelse mod insekter Medbring alt du behøver for at forebygge insektbid/myggestik mens du er i Japan, inklusiv insektmiddel med DEET 

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for mens du er i Japan

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste af telefonnumre du kan tage med til Japan, da du kan få brug for dem i tilfælde af en nødsituation

Gennemgået den


11. januar 2021

Relaterede artikler

Sådan forebygger du insektbid

Inficerede insekter kan forårsage alvorlige sygdomme som malaria, så husk at forebygge insektbid, mens du rejser. Ved du ikke hvordan? Læs vores tip.