Malarone

Malarone® kan bruges til forebyggelse af malaria ved rejser i risikoområder, og der findes flere forskellige typer af piller. De fleste tåler Malarone® godt, men bivirkninger af Malarone® kan inkludere kvalme og hovedpine. Man kan ikke købe Malarone® uden recept.

Pris
Ikke tilgængelig
Tilhørende sygdomme
På denne side

01. Hvornår skal man vælge Malarone®?

En af de hyppigst anvendte malariapiller er Malarone®, men der findes også andre slags, eksempelvis Vibradox® (doxycyklin).

Valget af malariapiller afhænger blandt andet af, hvilket land man rejser til og hvor i landet man skal opholde sig, da der kan leve forskellige myggearter og være resistens mod nogle af midlerne det pågældende sted.

Er du i tvivl om du skal bruge malariapiller på din næste rejse, kan du booke en telefonkonsultation og få en personlig vurdering. Du kan også booke en tid på dit lokale apotek.

Malarone® er et godt valg til korte rejser, og man skal tage en tablet dagligt fra en dag før ankomst, hver dag mens man er afsted og indtil syv dage efter hjemkomst.

Malarone® skal tages hver dag på samme tidspunkt sammen med et fedtholdigt måltid.

02. Bivirkninger af Malarone®

Almindelige Malarone® bivirkninger inkluderer:

  • mavesmerter

  • diarré

  • kvalme

  • opkastning

  • hovedpine

De fleste tåler dog Malarone® godt.

Gravide eller ammende kvinder bør ikke tage Malarone®, da man ikke ved nok om hvilken effekt det har på kroppen.

Børn kan få Malarone® i en mindre dosis alt afhængig af hvor meget de vejer.

03. Pris for Malarone®

Hvis der er en risiko for malaria på din næste rejse, anbefales det, at du undersøger, om du bør tage malariapiller som forebyggelse. For pris på Malarone®, henvises du til apoteket eller anden udbyder.

Per tablet
Ikke tilgængelig
Tilhørende sygdomme
Gennemgået den


06. januar 2021