Få en fuld liste af vaccinationer til Kenya, og læs om risikoen for sygdomme og den bedste måde at beskytte dig selv på imens du er afsted.

Vaccinationer til
Kenya

Har du besluttet dig for at besøge Kenya, og skal du til at planlægge din tur? Vi har samlet vigtig information omkring vaccinationer til Kenya for at hjælpe dig på vej til en sikker rejse.


01. Vaccine anbefalinger

Nedenfor finder du en liste over anbefalede vaccinationer til Kenya. Denne liste indeholder vigtig information, som du bør tage til overvejelse, mens du forbereder din tur.

Skal du eksempelvis rejse til Kenya i en til fire uger, anbefales det, at du får følgende vacciner:

Nogle rejsende, der skal afsted til Kenya i en til fire uger anbefales også:

Se hele listen over anbefalede vaccinationer til Kenya nedenfor.

Minimumsanbefalinger

Vælg rejselængde

De fleste rejsende

Difteri- og stivkrampe

Når som helst før ankomst

Hepatitis A

Når som helst før ankomst

Nogle rejsende

Gul feber

10 dage før ankomst

Hepatitis B

Mindst 28 dage før ankomst*

Tyfus

Senest 14 dage før afrejse

Det anbefales, at du booker en telefonkonsultation for en personlig vurdering eller en tid til vaccination lige så snart, at du har planlagt din tur til Kenya.

02. Andre sundhedsrisici i Kenya

Vaccinationer til Kenya er vigtige for at beskytte dig selv mod sygdomme under dit ophold. Dog er der andre alvorlige sygdomme, som du bør kende til, der ikke kan forebygges ved vaccination. Læs mere om dem nedenfor.

Malaria

Der er høj risiko for malaria i Kenya hele året rundt undtagen i Nairobi. Ved rejser til Kenya bør du derfor tage forebyggende malariapiller.

Læs mere

Dengue

Dengue feber har en stabil, vedvarende forekomst i Kenya. Risiko for smitte er til stede hele året i områder under 2,300 meters højde, men der er størst risiko i regnsæsonen fra april til oktober.

Læs mere

03. Forholdsregler i Kenya

Det er vigtigt at tage forholdsregler under dit ophold i Kenya, da de forskellige sygdomme spredes på forskellige måder og risikoen for smitte kan stige når som helst.

Myg

Der er risiko for malaria og dengue feber i Kenya, og du kan ikke forebygge sygdommene ved vaccination. Malaria kan dog forebygges ved hjælp af malariapiller.

Det er derfor meget vigtigt, at du beskytter dig selv mod den primære smittekilde, nemlig myggestik, under dit ophold i landet.

Læs mere

Mad og vand

Alle rejsende til Kenya anbefales at være ekstra opmærksomme omkring mad- og vandhygiejne, da der er risiko for tyfus, polio, kolera og hepatitis A, som alle smitter via forurenet mad og vand.

Hvis du skal besøge venner eller familie i Kenya eller skal bo i landet i længere tid, er du i højere risiko for at indtage forurenet mad og drikkevarer, og du bør derfor være ekstra forsigtig.

Læs mere

04. Nyttig kontaktinformation i Kenya

Du kan få brug for følgende kontaktinformationer, mens du er i Kenya. 

Den Kongelige Danske Ambassade i Kenya Den danske ambassade i Nairobi (Kenyas hovedstad) kan hjælpe dig, hvis du har akut behov for det. Du kan ringe til dem på tlf. +254 20 425 3000.

Lokale akutmedicinske tjenester For akut lægehjælp, ring +254 999, hvor du kan bede om en ambulance. Selvom de fleste nødlinjer er baseret i hovedstaden Nairobi, kan medarbejderne hjælpe dig med at finde den bedste måde at få hurtig hjælp på.

05. Din tjekliste til Kenya

  • Tjek om du behøver vaccinationer Book en tid hos os mindst seks til otte uger før du rejser, så du kan nå at få alle de nødvendige vaccinationer til Kenya

  • Gul feber certifikat Tjek kravene om gul feber certifikat ved indrejse til Kenya, da de kan ændre sig

  • Rejseforsikring Vær sikker på, at du har rejseforsikring, der dækker enhver behandling, du kan få behov for, mens du er i Kenya

  • Beskyttelse mod myg Vær sikker på, at du har alt du behøver for at minimere risikoen for myggestik mens du er i Kenya, inklusiv DEET myggespray

  • Noter nyttige telefonnumre Lav en liste af telefonnumre du kan tage med til Kenya, da du kan få brug for dem i nødstilfælde

Gennemgået den


06. januar 2021