Artikler / COVID-19 Vaccination

Practio er klar til at tilbyde AstraZeneca og Johnson & Johnson vaccinerne under frivillig ordning

Practio vil være klar til at tilbyde AstraZeneca (Vaxzevria®) og Johnson & Johnson vacciner efter en mulig aftale med myndighederne.

Beslutningen, der blev truffet af politikerne i dag, betyder at danskerne frit kan vælge, om de vil have en af de to vacciner, AstraZeneca og Johnson & Johnson, der er taget ud af det officielle vaccinationsprogram.

Detaljerne af en mulig aftale med Practio kendes ikke endnu. Dog er myndighederne kommet frem til, at vaccinerne skal tilbydes gratis, og det forventes at frivillig ordningen starter i maj.

“Vi har siden januar, hvor Mette Frederiksen udtalte at der skulle være et tæt samarbejde med det private og offentlige om udrulning af massevaccinationer mod COVID-19 investeret millioner i at opbygge en stor vaccinationskapacitet. Den kapacitet har vi tilbudt til myndigheder,” siger Jonas Nilsen, læge og medstifter af Practio.

“Vi vil arbejde under de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen udstikker, herunder at hvor borger skal have en individuel samtale med en læge inden stikket kan gives.”

> Få besked når vaccinerne er tilgængelige